Kerrankin voin sanoa, että eilen oli langat käsissä. Nimittäin mieheni kanssa siivottiin kaksi suurta laatikollista lankaa, vai pitäisikö sanoa lankapalloa. Niistä laatikoista ei saanut kerän kerää yksitellen nostettua vaan ensin piti nostaa suuri lankamöykky ja perässä noin parikymmentä ennen keränä tunnettua kasaa. Johan oli urakkaa! Meni monta tuntia vaikka kahdestaan niitä setvittiinkin. Tosin tyttö yritti välillä olla apuna ja juuri kun kasa alkoi selviämään  tuli tyttö ja nosti koko kasan ilmaan ja ravisti. Ja teletapit sanoo:Uudestaan!! Kiva kiva..

Loppujen lopuksi saatiin kerittyä langat omiksi kerikseen ja siivottua lankakasaumat. Lopussa alkoi jo sen verran suututtamaan koko touhu, että nappasin yhden kasan roskiin. Siinä kun oli harmaa ja punainen lankakerä niin loistavasti menneet solmulle, ettei sieltä puolen tunninkaan etsimisen jälkeen löytynyt yhtä ainoaa langanpäätä. Niissä langoissa olikin varmaan valmistusvirhe kun ei ollut päätä eikä häntää :)  *huokaus* Suuri kiitos tästä siivoamisesta kuuluu myös miehelleni joka kärsivällisesti auttoi minua tässä suuressa urakassa. Lievältä nurinalta ei tosin voinut välttyä: "Enää et sitten osta yhtään lankaa ennenkuin nämä kaikki on käytetty, tästä lähtien sitten aina valmistat alottamasi työt loppuun etkä jätä yhtään työtä kesken, nuokin keskeneräiset voisit joko purkaa tai tehdä loppuun, ethän sinä ole tästäkään langasta tehnyt vielä mitään vaikka tästä piti tulla tytölle vaikka mitä.. jäkäjäkäjäkä.." :) Toisesta korvasta sisään ja toisesta uloooosss...

Mopo meinasi kuitenkin karata käsistä siinä vaiheessa kun aloin miettimään, että miten jaottelen nämä langat. Jaanko langat villalankoihin, puuvillalankoihin ja muihin lankoihin, jakaisinko vielä nämäkin kasat laittamalla sivuun sellaiset lankat joita on 100 g tai enemmän, ottaisinko niistäkin vielä eripaikkaan sellaiset langat joita mies voi käyttää tehdessään perhoja, laitanko kaikki samanmerkkiset langat yhteen paikkaan  ja toisen merkkiset toiseen paikkaan.. jne Sohva oli täynnä muovipusseja ja pieniä lankakasoja, kunnes en enää jaksanut vaivata päätäni asialla ja nyt ne langat on jaoteltu: villalangat - muut langat. :) Olisipa hauska päästä punnitsemaan että kuinka paljon kiloina tuota lankaa oikein on. PALJON!

Huomasinpa eilen, että elokuvaa katsoessani sain taas neulottua ennätysmäärän! Pelkästään eilen etenin noin 14 cm eli yhteensä työtä olen nyt neulonut about 30 cm. Kohta saan siis alkaa tekemään kädentie kavennuksia. Muutaman rivin sain neulottua armosta niinkin että pidin vähän aikaa tyttöä sylissäni ja minä neuloin käsivarret suorina. Lievästi sanottuna epätoivoista. Siinä vaiheessa pistin puikot pussiin kun tyttö yritti kikattaen napata kiinni villisti heiluvasta puikonpäästä ja nykäistä sitä koko työstä irti. Jos nyt kuitenkin ottaisin sen opin vastaan minkä kantapään kautta vähän aikaa sitten sain, että puikot lähtee työstä tosi nopeasti ja helposti irti. Tosin minun kantapäät alkavat jo olla niin kovat ettei niiden kautta kohta enää mikään oppi kolahda.