Koska tytön poncon kaula-aukosta tuli aivan liian suuri päätin, että teen siitä poncon sitten itselleni :) Kokeilin sitä eilen päälleni ja kaula-aukko oli minulle sopiva. Heh, se siitä Pythagoraan lauseen hyötykäytöstä neulomisessa... Jostain kumman syystä, jota en ole keksinyt, olen saanut tuon kaula-aukon leveyteen neljä senttiä lisää vaikka kaikkien matemaattisen laskutoimitusten mukaan siitä olisi pitänyt tulla tytölle sopiva. En vaan ymmärrä että missä mättää. Noh, ei se mitään. Lisään muutaman ruuturivin poncon alareunaan ettei se näytä päälläni kaulalapulta :) Kyllä siitä ihan hieno ja käytettävä tulee, uskokaa pois. Päätin, että kyllähän tyttökin sen poncon saa vaikka sitten joutuisinkin virkkaamaan sormet rakkuloilla. Toisesta langasta vaan ja vähän pienemmällä kaula-aukolla :)

Koska minulla on nyt päällänsä joku kummallinen ponchovillitys, kokeilin virkata mallitilkkua Novitan Sardiniasta. Ponchon piti rakentua tällaisista ruuduista. Virkkasin yhden ruudun ja hautasin koko idean. Ruudun kooksi tuli likimain parikymmentä senttiä ellei ylikin ja sen sijaan että ruutu olisi näyttänyt kauniilta se muistutti lähinnä reikäistä rieskan lämpärettä. Ponchoa ei siis synny tästä langasta ainakaan tuolla mallilla. Suunnittelin jo, että tekisin langasta palmikkopaidan, mutta enpä tiedä riittääkö palmikkoneuleeseen 700 g lankaa, jota neulotaan 6 koon puikoilla.

Muistaako joku mistä osoitteesta löytäisin tunturineuleen ohjeen? Muistan jonkun blogissa nähneeni tunturineuleena neulotun kaulaliinan ja haluaisin kokeilla tehdä sellaista miehelleni. Olen vaan unohtanut sekä sen blogin että sen linkin, joka kyseisessä blogissa oli mallineuleen ohjeeseen. Googlettamalla en löytänyt. Hitsi, kun meillä ei ole tulostinta. Muuten olisin tuonkin ohjeen tulostanut ja pistänyt jo kansien väliin varmaan talteen.

P.s. Johan löysin sen tunturineuleen, kun selasin läpi kaikki blogilistan suosikit.. huh, mikä urakka! Mieleen oli siis jäänyt Pienen neuleblogin Minnan kaulaliina, josta kuva 3.7.2005 postauksessa. Samasta blogista sitten löytyi tuo linkki tunturineuleen ohjeeseen. Jippii! Olen taas onnellinen! :)