Edit 11:01:  Bongattuja kirjotusvirheitä korjailtu

Ensin hyvät asiat eli kuvat ja sitten huonot eli En onnistu -osio.

Tein tytölle neuletakin tässä vuoden vaihteessa. Muuten on valmis, mutta napit vaan puuttuu. Luulin pääseväni helpolla, sillä vanhassa käytöstä poistetussa paidassani olisi ollut kivat napit , mutta ne oli himpun verran liian pienet. Eli nappikauppaan.


Olen tässä useamman päivän ajan selaillut vanhoja käsityölehtiä ja sieltähän löytyy totettamisen arvoisia helmiäkin. Katsokaa nyt vaikka tätä ponchoa. Kuva on juuri sen verran huono ettei tuo mallineule näy, mutta tuossa on jotain niin herkkää ja naisellista, että minulle tuli lähes ylitsepääsemätön pakko tehdä tuollainen.


Suuri Käsityölehti 3/2001

*****


Minua on alkanut kiinnostamaan myös tällaiset kaulurit tai valepuserot, niinkuin tässä lehden jutussa niitä kutsutaan. Kuvan kauluri on toteutetu mohairlangasta joustinneuleena. Keväällä olisi tällainen kauluri aivan ihana kun villapaidat eivät mahdu farkkutakin alle, mutta halusi antaa sen vaikutelman, että yllä on jotain mukavan lämmintä.


Suuri Käsityölehti 1/2001

*****

Tässä mallissa taas iskin silmäni noihin rannekkeisiin. Tuollaisen oranssin kaulurin lisäksi samasta langasta rannekkeet farkkutakin kanssa. Vähänkö olisi täydellistä?


Suuri Käsityölehti 1/2001

*****

Tämä on I-H-A-N-A! Kaulus on tosi kivan näköinen ja se tekee tuohon paitaan Sen Jujun, vaikka paita on muuten tosi yksinkertainen. Aloin tekemään tuota Nalle Colorista ja kuinka sitten kävikään
Ilta 1:  Neulon takakappaleen resorin ja huomaan että aloin tekemään väärää kokoa. Purkuun. Aloin neulomaan pienempää kokoa. Resorin valmistumisen jälkeen tarkistan omat ja lehdessä olevat mitat ja huomaan, että pieni koko on liian pieni ja seuraava koko voi taas olla pelottavasti säkkimallinen. Siis purkuun ja ankaraa pään raavintaa kera miettimisen. Jätän asian hautumaan

Ilta 2: Alan neulomaan paitaa uudelleen isommalla koolla ja pääsenkin etenemään noin 12 cm, kunnes saan jostain päähäni tarkistaa neuletiheyden ihan varmuuden vuoksi. Kappas vaan, mittaustulos ja virallinen valvoja vahvistavat epäilyni eli käsialani oli liian tiheää. Ja purkuun.  Kaivelen seuraavan puikkokoon ja NYT teen mallitilkun. Huomaan,että vaihtamalla puikkokoon seuraavaan, saan käsialastani ohjeessa mainittua tiheyttä vastaavaa.  Jätän asian hautumaan seuraavaan päivään.

Ilta 3: Alan jälleen neulomaan paitaa ihan alusta, oikeassa koossa ja oikealla puikolla. Etenen noin 16 cm, kunnes tarkastelen kätteni jälkeä ja todetakseni, ettei tähän paitaan sovi Colori -lanka vaan haluan tehdä sen yksivärisenä. Olen revetä riemusta kattoon. Tulipahan harjoiteltua sileän oikean neulomista oikein urakalla, jos ei muuta.


Moda 3 /2005

*****

No niin ja sitten käsiksi siihen ongelmaan. Olen rakastunut! Korviani myöten ja tulisesti rakastunut!! Rakkauden kohde on alla olevan kuvan mekko. Tahtoo, tahtoo, tahtoo!! Ei voi olla kauniinpaa mekkoa kuin tuo! *huokaus*

Tarkistin heti ohjeista langat ja huomasin, että siihen sopii Nalle -lanka ja sitähän minulla on. Aloin tekemään mallitilkkua. Ohjeen mukaan tämä tehdään kaksinkertaisella langalla ja 3 1/2 puikoilla. Tiheydeksi pitäisi saada 24 s ja 31 krs = 10 cm. Juu ei sitten sinne päinkään.  Leveyttä oli joitakin silmukoita liikaa ja 31 krs vastasi minun käsialallani 7,5 cm eli aivan liian vähän. Saadakseni leveyden täsmäämään minun pitäsi neuloa ohuemmilla puikoilla, mutta taas saadakseni kerrokset täsmäämään pitäisi neuloa huomattavasti suuremmilla puikoilla. Kiva kiva. Revi siitä sitten..

Kokeilin sitten ihan yksinkertaisella langalla ja isommilla puikoilla. Tiheys minun käsialallani heittää täysin häränpyllyä ohjessa mainitun tiheyteen verrattuna. En vaan saa täsmäämään!! En mitekään!! En yksinkertaisella enkä kaksinkertaisellakaan langalla. En uskalla alkaa tekemään kun en tiedä miten tuo heitto vaikuttaa mittoihin tai langanmenekkiiin. Älyttömän kiva! Nyt harmittaa niin että tekis mieli tuikata kaikki lehdet tuleen!!

Tiettty voihan se olla, että tässä ohjeessa on ollut virhe, mutta mistäs hitosta minä sen saan tietää jos minulla ei ole seuraavaa numeroa. Hiphei. Ai että olis ollut kaunis mekko. Meillä olisi voinut olla edessämme loistava yhteinen tulevaisuus.

Suuri Käsityölehti 1/2001