Elma-täti  tarinoi hyvin erikoisia ja varsin omituisia tapojaan ja haastoi tähän mukaan kenet tahansa. Minähän tämä sitten nappasin :) Tämä juttu menee näin:

Homman nimi: Haasteen Elma -tädiltä napanneena kirjoitan viisi outoa tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

1. Kiertäminen oikealta
Silloin tällöin kadulla liikkuessani saan päähäni yhtäkkiä kiertää jonkun esteen oikealta puolelta. Tästä tulee lähes pakonomainen tarve. Jos en kierrä esim. puuta, roskaa, pyöräilijää, rakennusta jne oikealta, minulle tulee hyvin toispuoleinen olo ja tuntuu kuin kävelisin kallistuneena vasemmalle. Siis, aivan mielipuolista.. Huolestuneille voin kertoa, että niinä harvoina kertoina kun ajan autoa, niin en ohita autoja oikealta puolelta eikä tämä "oire" ole tullut esiin autolla ajaessa. Ainakaan vielä...


2. Halkeaminen yli hyppely
Auta armias jos kävelen kadulla, joka on täynnä halkeamia tai paikassa jossa on neliön muotoiset lattialaatat ja huomaan ne rakoset.. Joskus on suorastaan pakko vältellä etten astu vahingossakaan minkään särön tai vastaavan päälle. Ja kanssaihmisillä on hauskaa kun minä loikin kuin arojänis..


3. Rivin neulominen
En kykene jättämään käsityötä lepäämään kesken rivin neulomisen ellei jonkun henki nyt ole samaan aikaan katkolla. Minun on suorastaan ihan pakko saada neuloa rivi loppuun, vaikka se olisi sileää neuletta. Senhän voi periaatteessa jättää käsistään koska tahansa, mutta minä en. Rivi on saatava päätökseen. Mielellään jätän työn vielä niin, että seuraavan kerran ottaessani työn käsiini pääsisin jatkamaan työn oikealta puolelta ja rivin alusta.


4. Ruokailuvälineiden paikat
Keittön vetolaatikossa on syömisvälineille omat lokeronsa. Järjestys ei saa olla mikä tahansa vaan näiden kanssa noudatettaan HaaVeiLu -periaatetta. HaaVeiLu -periaatteen mukaan haarukat löytyvät lokeron vasemman puolimmaisesta lokerosta, veitset keskimmäisestä lokerosta ja lusikat oikean puolimmaisesta lokerosta. Mieheni ei ollut noudattanut tätä periaatetta viimeksi pesukonetta tyhjentäessään ja käteni osui jatkuvasti väärään ruokailuvälineeseen. Kyllähän minä näin, että paikat olivat vaihtuneet, mutta se käsi meni tottuneen tavan mukaan sinne missä niiden PITI olla.


5. Tabasco on hyvää
Minkäs sille voi kun on tulisten mausteiden ystävä. Tabascoa tulee kokeiltua ruokaan kuin ruokaan. Viimekertainen ja hyväksi havaittu kokeilu tapahtui kun söin vaniljajäätelöä mansikkahillolla, jota oli terästetty Tabascolla. :) Nam!

Haastan heidät:
Katya Tipuja ja konepyöriä -blogista
Loppujen neljän henkilön kohdalla apinoin nyt Elma-tätiä eli haasteen saa tästä napata ken tahtoo! Olis sitten kiva tietää ketkä ovat täältä blogistani tämän meemin itselleen napanneet :)