Ketuttaa kun turkoosista bolerosta (Novitan Samos, Moda 5/2006 (siis uusin Moda)) tuli liian pieni ja hihojen ompelu ei onnistu sitten millään. Hihasaumat vetävät kurttuun vaikka yritän kuinka hellällä kädellä niitä ommella.  Kaiken lisäksi turkoosista topista tuli aivan liian suuri takaa ja se löpöttää. En tiedä pelastaako sitä edes taakse laitettu pyöreä kuminauha vai vetäisikö se topin selkämyksen rumille poimuille. Ketuttaa niin etten halua edes kuvata niitä.

Laukkuja pitäisi ommella. Ainakin mummoni haluaa samanlaisen vaaleansinisen laukun, kuin minkä viimeksi ompelin, mutta hieman pidemmällä hihnalla. Sen verran on tullut epäonnistumisten kautta epäilys omiin kädentaitoihin, että taidan pistää hetkeksi puikot, neulat ja koukut telakalle. Ärsyttää kun mistään ei tule valmiina sen näköistä kuin pitäisi.

Tästä siis mukavampiin aiheisiin. Eli meille on taas sattunut ja tapahtunut. Tässä mukavaisia kertomuksia meidän arjesta:

  • Äitini päätti myrkyttää mökin vinttisopin, jotta siellä voisi nukkua ilman hyttysseuraa. Hän nappasi käteensä purkin ja rymisi ylhäällä aikansa. Kohta hän tuli tupaan puhisten ja ihmetteli, että minkähän ihmeen takia siinä pullossa on heikko suihku ja se myrkkykin valui ikkunaa pitkin valkoisena vaahtona. Eipä tarvinnut kauan syytä miettiä kun todettiin, että Raidin sijaan armas äitikultani oli ottanut Offia ihosprayna. Siellä oli vinttisopissa hyttyskarkotetta ilma sakeana. Armas äiti oli vähällä saada aikaan huoneellisen hulluja hyttysiä. Mihinkäs ne reppanat olisivat karanneet karkotteen alta kun kaikki säpit on visusti kiinni? :)


  • Helle on saanut pääni jo aivan sekaisin ja puhun mitä sattuu. Soitin tänään hammashoitolan ajanvaraukseen ja hoin mielessäni: "Muista perua viisaudenhampaan poisto ja varata aika hammaskiven poistoon, muista perua viisaudenhampaan poisto ja varata aika hammaskiven poistoon..." Mitäs minä sitten sanoikaan?  "No hei, varaisin ajan viisauden kiven poistoon.." Just.Hyvä. Näinhän sen pitikin mennä.


  • Työkaveri S. tilasi aikoinaan fota-mezzarella salaattia ja toinen tilasi salaatin kuivatuilla auringoilla (eikä aurinkokuivatuilla tomaateilla niin kuin piti). Taidan siis olla töissä ihan oikeassa paikassa ja oikeassa seurassa :))