Tämä oli menossa neulepaitojen taivaaseen, kunnes vasemmalta saapui neulan sekä langan vahva rintama ja alhaalta hyökkäsi neuleen kimppuun virkkuukoukku.

Jatkoaika-anomus on laitettu vetämämään, mutta projekti odottelee vielä loppuunsaattamista.
Idea oli hyvä eikä toteutuskaan ole sinällään hassumpi. Tässä on virkattu ketjusilmukka raitoja viidellä eri värillä jokatoiseen joustinneuleen nurjaan raitaan. Raidat ovat myös erivärisiä. Ehkä kuitenkin vähän liian kasarityylistä minun makuuni. Eipä tullut noita tehdessä mieleen, että näillä linjoilla ei kannattais mennä korostamaan keskivartalon kurvikkuutta tehosteväriraidoilla. Hyvin todennäköisesti menevät siis purkuun.
Enpä tästä lannistunut, vaan uutta ideaa toteuttamaan vaan ja siirryin hihan kimppuun. Virkkasin tummanvihreällä langalla hihan koko pituudelle kiemurtelevaa köynnöstä, köynnöstä koristamaan muutama virkattu lehti kahdella eri värillä ja pikku kukkanen. TA-DAA! Ja heti näytti paremmalta. Paidalla alkaa jo olemaan toivoa, kunhan vaan saisin tehtyä loppuun tämän puolen kuvion ja tehtyä samanmoisen toiseenkin hihaan. 

Tämä on ihan ensimmäinen neulomani paita, jonka ohjeen löysin Suuresta Käsityölehdestä  varmaan kymmenisen vuotta sitten ellei kauemminkin.
Paidan lanka: Langan merkistä ei ole tietoa, mutta villalankaa se ei ole sillä tämä paita ei kutita paljasta ihoa vasten.
Lehtien lanka: Novitan 7-veljestä ja Novitan Merinovilla.
Kukka: ei tietoa.
Lehtien ja kukan ohje: Suuri Käsityölehti 4/2006,  Neulo -osion malli 9Ja sitten, tässä toinen murheenkryyni, päänvaiva, ahdistuskerroin... Miehelle valmistuva neuletakki Novitan kevät/2006 lehdestä. Neuletakista puutuu vielä toinen hiha sekä vetoketju. Viime viikonloppu meni aivan piloille, kun olin ottanut koko työn mukaan vanhempieni luokse, jotta voisin siellä kasata ja ommella takin täysin valmiiksi. Ei se sitten mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. En löytänyt toista hihaa käsityökassistani: se oli siis jäänyt kotiin! Voi myrkkyjen myrkky!! Harmitti niin vietävästi, että meinasin tehdä syömislakon tyhmyyteni vuoksi.

Tiistaina reissusta kotiuduttuamme suorastaan syöksyin käsityöapajalleni tonkimaan unohtunutta hihaa. Hyvä, että ehdin lennossa riisua takin ja kengät! Mutta mitä?! Hihaa ei vaan löydy vaikka tongin käsityöpaikkani pohjia myöten. Tutkin aivan kaikki paikat. Epätoivoissani jopa sohvien takaa ja alta, mutta hihaa vaan ei löydy. Tässä vaiheessa aloin epäillä, että olinko tehnyt koko hihaa ollenkaan. En vaan, kykene muistamaan että A) olenko tehnyt toista hihaa ja B)jos olen niin mihin ihmeeseen olen sen laittanut. Koska toisen hihan kohdalla on niin täydellinen musta aukko,niin erittäin todennäköistä on ettei koko hihaa ole vielä olemassakkaan.

Vasen ja oikea puikko siis yhtykööt ja syntyköön siitä potra hiha heti kun puikkojeni väliaikainen selibaatti päättyy.
Anarkisti-pupu on edelleen iloinen sokea. Silmät pitäisi "pyssyttää" päähän, mutta kuumaliimapyssyn etsimisen miettiminenkin aiheutta tässä kaaoksessa välittömän energiavajeen. Sori.

Nämä huivit valmistuivat kun ensin opettelin Salomonin Solmu-tekniikan. Oppia otin sekä Tiitsan blogista että Ihan Itse -palstalta.

Huivi yksivärisenä Novitan Kid Mohairista:
Huivi raidoitettuna Novitan 7-veljestä -langasta

P.S. Onko muille käynyt niin, että kun käytte kommentoimassa jonkun toisen vuodatuslaisen blogissa ja kirjaudutte sen jälkeen omaanne, niin Tervetuloa -tekstissä ei luekaan se teidän käyttäjätiedoissa annettu nimi, vaan sen henkilön käyttäjänimi, jolle juuri kommentoitte?  Minulle on käynyt niin jo kolme kertaa, mutta onneksi siinä vaihtuu vaan käyttäjänimi. Kaikki muut tiedot sekä hallintasivut koskevat vain omaa blogia. Melko harmiton bugi, mutta joka kerta säikäyttää.