Tällä kertaa kotiäiti on ollut koukussa ompelemiseen. Neulominen sattuu edelleen käsivarsiin ja virkkaaminen sattuu sormiin sekä ranteisiin, joten ompelukone on surissut ahkerasti. Tässä ompelemalla valmistuneita töitä:

Laukkuja ei ole koskaan liikaa! Samalla laukkua ommellessa tuli harjoiteltua vetoketjun ompelemista, sillä laukun saa vetoketjulla kiinni. Neljä purin ja ompelin uudelleen, kunnes sain ommeltua sen oikein. Ei se ollutkaan mikään helppo nakki ommella vetoketjua vuorelliseen laukkuun, jossa on vetoketjukaitale. Toisen samanlaisen laukun ompelen vasta sitten kun aika kultaa muistot ja unohdan kuinka hankalaa tuo ompeleminen tänään oli.

Kangas: Ikeasta

Ohje: Suuri Käsityölehti 1/2005

 

Tytölle tein liivimekon 104 cm ohjeella.  Vähänhän tuo on reilunkokoinen, mutta mahtuupahan päälle pitkään :) Kiinnittimenä toimii olkapäillä nepparikiinnitys.

Kangas:Eurokangas

Ohje:Suuri Käsityölehti

 

Ötököitä piti tehdä lisää, joten otin ja surautin riisitäytteisen sammakon sekä vanutäytteisen pupun.

Ohjeet: Pupu Suuri Käsityölehti 4/1998 ja sammakko 09/1997

Kangas: molemmissa omista varastoista löytynyttä jämäkangasta

 

 

Tyttönikin innostuin kokeilemaan ompelemistekniikkaa ostettuani ompelukuva setin. Pari ensimmäistä pistoa on minun tekemiä. Pistelin kuviin valmiit neulanreiät, mutta muuten tyttö 3 v. ompeli kissan kuvaa ihan itse. Välillä sain auttaa kun lanka meni solmuun, mutta näyttäisi tytöllä olevan taito hyppysissä. Tätä tyttö näperteli sohvalla katsoessaan samalla Aristokatteja 38 asteen kuumeessa.