Tänään tehdään täytettyjä broilertaskuja ja näin se tehdään:

  1. Valmista täyte
  2. Tee kanaan syvät viillot taskuiksi
  3. Täytä kana
  4. Pese kädet
  5. Valmista perunat
  6. Koe onnistumisen iloa ja nauti perheen kesken ihana illallinen

Ohje vaikuttaa hyvältä! Aletaas tekeen:

  1. Ota kanat
  2. Lue ohje ja pese kädet
  3. Valmista täyte
  4. Tee kanoihin viillot
  5. Pese kädet
  6. Aloita kanojen täyttäminen lusikalla
  7. Pese kädet
  8. Etsi pursotin ja totea, että taloudesta löytyy vain metallinen pikkuleipien pursotinlaite, siltä ajalta kun et ollut itse vielä syntynytkään
  9. Täytä pursotin täyteaineella ja ala pursottamaan
  10. Jos pursotin vähän jumittaa, niin käytä raakaa voimaa
  11. Pese kädet
  12. Pese seinät ja lattiat täyteaineesta
  13. Tunge kanoista ulostursunneet täytteet väkivalloin sisään sekä sormin että lusikalla
  14. Pese kädet
  15. Valmista kanaliemi ja laita se kanojen sekaan vuokaan
  16. Muista vasta nyt että kanat piti pyöritellä mausteseoksessa
  17. Taputtele kanojen päälle mausteseosta
  18. Pese kädet
  19. Syö äkkinälkään ja äärimmäiseen vitutukseen kourallinen lapsen karkkia kaapista ja huuhdo ne alas kivennäisvedellä
  20. Kanat uuniin
  21. Etsi käsivoidetta kirveleviin ja kutiseviin käsiin
  22. Totea, että sen minkä Alex Nurmi teki Ruokalassa parissa minuutissa vei sinulta kaksi tuntia.

Tässä kaikki tältä illalta. Kyllä kokkaus on kivaa ja ennenkaikkea rentouttavaa puuhaa.

 

*********

Päätettiin tytön kanssa leipoa miehelle suklainen kääretorttu. Saatiin tehtyä hyvä taikina,kipattiin pellille ja pienen paistamisen jälkeen otettiin kaunis pohja ulos uunista. Annoin sen jäähtyä sillä aikaa kun valmistin täytteeksi suklaista kermavaahtoa maustettuna ripauksella vaniljaa.

Kun pohja oli jäähtynyt, levitin täytteen varovasti pohjan päälle ja aloin rullaamaan kääretorttua leivinpaperia apuna käyttäen. Olin sitten unohtanut välistä, että

  • leivinpaperille voisi sipaista vähän öljyä ennen kuin sille kippaa raa'an taikinan.
  • kun otetaan kuuma pohja pois uunista se pitää kipata välittömästi toiselle alustalle ja irrottaa kuumasta pohjasta uunissa mukana ollut leivinpaperi

Niinhän siinä kävi, että kääretorttupohjasta oli puolet kiinni leivinpaperissa rullausvaiheessa. Rullan muoto oli vain suuntaa antava ja se pysyi koossa vain pyhällä hengellä. Paloja leikatessa kääretortusta syntyi oikein hyvänmakuista mössöä.

Mies: "Ei sun kannata leipätyötä jättää tän takia. Hyvää tää on, mutta ei tätä voi kauniiks sanoa. Onneksi mä en niin välitä pienistä kaunesvirheistä."

Minä:"Sen mä olen kyllä huomannut. Et sä muuten mun kanssa oliskaan."