Rymsteerasin eilen ja nyt on huonekalut vaihtaneet paikkaa huoneesta toiseen. Koko päivän ähelsin raskaiden huonekalujen parissa. Niitä mitä en saanut kannettua, niin vedin ne huoneesta toiseen huonekalujen alle laittamieni mattojen avulla. Laitoin jouluvaloja, asettelin kynttilöitä ja järjestelin paikat ihan uuteen uskoon.

Juuri kun olin siirtämässä sohvaa olohuoneesta makuuhuoneeseen niin puhelin soi. Siinä miehen kanssa jutellessa kirosin ääneen ja mies ihmetteli, että mitä oikein puhisen ja kiroan. Kyselin vaan, että missähän meillä on moottorisaha tai kirves kun on ovenkarmit vähän tiellä :) No ei tarvittu kumpaakaan ja karmitkin on ihan koskemattomina paikoillaan. Sohvankin sain venkslattua makuuhuoneeseen ja vaikka ensin vähän epäilytti kyseinen siirto, niin olen uuteen järjestykseen enemmän kuin tyytyväinen. Nyt on mukava siirtyä huoneesta toiseen ja ihastella uutta järjestystä, joka tuntuu heti kodikkaammalta ja omalta. Saa tosin nähdä mitä mieltä mies on siitä kun kiersin sängynpäätyyn pienet punaiset jouluvalot. Mun mielestä se on kaunis, mutta toisaalta taas punaisista valoista saa helposti aika Pee Oo Är Än Oo Tee. Täytyy vaan pitää makuuhuoneen muu sisustus raikkaana ja romanttisena, ettei mielikuvat lipsahda sinne "punaisten lyhtyjen" puolelle. No, jos alkaa ahdistamaan niin saahan ne jouluvalot aika nopsaan pois.

No, nyt päivän aherrettuani ja rymsteerattuani oli jälleen aika syventyä käsitöiden pariin ja aloin neulomaan Novitan Samoksesta Greenday -slipoveria. Sain jo tehtyä pyöröneuleena olkapäille asti. Sitten huomasin, että slipoverista on tulossa aivan liian pieni. Mrrrrr.... Mun käsialani onkin liian tiheää eikä tiheys täsmää leveys- eikä pituussuunnassa. Ärrinmurrin...

"Siis purkamaan purkamaan, yksi työ taas puretaan ja kun työ on purettu niin lisää purkamaan. Tahdon ollla purkamassa aina sekä maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. "

 

Saatiin kerrankin onnistumaan leivonnaiset. Täytyy kylllä myöntää että tähtäimessä oli tehdä erittäin suklainen ja koristeltu kääretorttu isänpäivä leivonnaikseksi, mutta edellispäivänä leivottu pohja ei ollut enää taivuteltavissa rullan muotoon. No ei hätiä mitiä. Otimma kostukkeeksi maitoa ja levitetiin täytteeksi tarkoitettu suklaavaahto pohjan päälle. Komeus koristeltiin raastetulla tummalla suklaalla, raastetulla appelsiinin kuorella sekä sydämenmuotoisilla kakunkoristeilla. Siitä tuli hyvää ja kunnon kakkukahvit olikin paikallaan koko päivän uurastamisen jälkeen. Jos se oli eilen hyvää, niin tänään se vasta hyvää olikin! Kostuttaminen teki kakusta ihanan kuohkean ja suklaapalaset on ihanan suklaisia mussunmussun leivonnaisia. Nam!

Kerrankin tuli koettua onnistumisen tunnetta muullakin kuin käsitöiden saralla :)