Edellisen kameran kanssa meni niin pahasti sukset ristiin, että päätettiin ostaa kokonaan uusi kamera eikä enää viety vanhaa kameraa huoltoon/korjattavaksi. Kun ei toimi niin ei toimi. Mies kysyi että millaisen kameran haluan ja minun ainoat kriteerit oli että siinä ei saa olla liikaa liikkuvia osia eikä mitään ulokkeita. No, nyt meillä on juuri toiveideni mukainen kamera Canonin Digital Ixus 70.

Siispä tässä kuvia aikaisemmin tekemistäni töistä:

Neuletakki Novitan lehdestä
Lanka: Novitan Nalle vaaleanpunainen

1035604.jpg

 

Tein myös koon 38-39 Strawberry Field -sukat Novitan Nalle -langasta. Ohje löytyy Ullasta. Ensimmäistä kertaa tuli kokeiltua nauhakavennusta ja ranskalaista kantapäätä. Muutaman kerran piti tehtyä työtä purkaa, sillä olin tehnyt väärin, mutta loppujen lopuksi tuo uusi tekniikka oli ihan helppo ja teen kyllä kavennukset toistekin samalla tavalla.

Malli oli muutenkin mukava ja helppo neuloa. Sukan neulominen ei käynyt tylsäksi, mutta samalla toimi hyvin tv-neuleena.

1035613.jpg

 

 

Tässä on mopoilevalle veljelleni tehdyt tuplalapaset. Niitä voi periaatteessa pitää kummin päin vaan, mutta tarkoitus on että sininen on sisäpuoli ja musta on ulkopuoli. Lankana on Novitan 7-veljestä. Ohje: omasta päästä.

1035665.jpg

 

Tein myös tyttärelle tuplapaset. Näissä neuloin sisävuoren lapaseen ja peukaloon niin, että se ei myttyynny kun lapaset otetaan pois kädestä. Kuvassa on lapaset sekä ulko- että sisäpuolelta ja tuo kirjava puoli on oikea puoli ja vaaleanpunainen on sisäpuoli. Näistä en tehnyt kääntölapasia. Lanka: Novitan Nalle. Ohje: omasta päästä.

1035610.jpg

 

Vielä lopuksi kuvia vanhoista pitsiliinoista, joita aikaisemmin keittelin sokeriliemessä ja kovetin muotin päällä kulhoiksi.  Sinisestä kulhosta tuli jämäkämpi, vaikka liemi oli täsmämättäälleen sama kuin keltaisessakin. Keltainen kulho kyllä pysyy ryhdikkäänä, mutta on jotenkin löysä eikä ihan pysy muodossaan jos sinne laittaa vaikka hedelmiä. Kulho tarkoitukseen keltaisen liinan kuviointi on ehkä liian pitsimäistä, mutta voisihan siinä pitää vaikka kääreellisiä karkkeja. Joka tapauksessa itse on kyseisistä kulhoista edes pidä eikä niillä ole minulle mitään käyttöä. Kunhan vaan kokeilin.

1035618.jpg

 

1035623.jpg