Menin sitten pudottamaan jääkaapista ison punajuuripurkin. Hetken aikaa näin vain punaista ja olin ihan liemessä, sillä punajuuripurkki hajosi jo ennen putoamistaan ja roiskautti kiitettävästi litkua minun päälleni ja aivan ympäriinsä keittiötä. Sirpaleita oli aivan joka paikassa ja hetken aikaa seisoin vain hiljaa paikoillani ja tuijotin kun  viimeisetkin punajuuren viipaleet valuivat hitaasti pitkin jääkaapin ovea  ja putosivat loiskahtaen keskelle lattian punaista lammikkoa.

 Joka paikka oli kuin suoraan kauhuelokuvan verisimmästä kohtauksesta. Dramaattisia roiskeita päälläni, punaisia noroja valui pitkin keittiön kaapistoja. Mustavalkoisena kohtauksena se olisi voinut mennä ihan täydestä.

No ei muuta kuin rättiä kouraan ja työhön. Kummasti jo se pari desiä siinä lattialla näyttää paljon suuremmalta määrältä kuin sama pari desiä purkissa. Keittiön lattiaa pestessä ja siinä kontatessani tuntui että sitä punaista litkua oli litrakaupalla ja se määrä vaan lisääntyy mitä enemmän pyyhkii.  Ja minä kun vaan halusin nopeasti vähän välipalaa..

 

EDIT: Illalla vasta huomasin ettei sitä punajuurta ollutkaan roiskahtanut vain valkoiselle paidalle ja tummille housuilleni: Olin aivan pinkki (kauan sitten menetetystä) vyötäröstäni reisien puoliväliin eikä se kuivanut väri tahtonut enää lähteä millään, vaikka kuinka yritin nahkaani hintata. Ny mulla on kiva läiskä keskivartalolla, joka toivottavasti lähtee tänään suihkussa pois.