Aina hissunkissun valmistuu joitakin töitä, vaikka tuntuu etten kuitenkaan tee mitään tai saa mitään valmiiksi :) Tässä kuitenkin käsitöitä, tuunausta ja askartelua :)

Kaulaliina miehelle

Lanka: 7 -veljestä

Ohje: Hönkä -kaulaliina Ullasta

 


 

Peruspipot tyttärelle ja miehelle

Lanka: 7-veljestä

Kukka: omalla ohjeella tehty langanjämistä

  

Lyhytvartiset villasukat miehelle

Ohje: perussukan ohje, mutta lyhyellä varrella

Lanka: 7 -veljestä 

Prinsessamaja

Tein neidille sängyn alaosaan prinsessamajan. Se vaati ensin sängynalusen rankkaa raivaamista, sillä se oli ääriään myöten täynnä leluja ja kaikkea tarpeetonta.

Vaaleanpunaiset verhot tein kierrätyskeskuksesta ilmaiseksi noudetusta pöytäliinasta leikkaamalla pöytäliinan kahteen osaan. Laiskana ihmisenä en jaksanut ommella reunoja, vaan otin kynttilän ja päättelin keinokuituisen kankaan reunat polttamalla.

Säkkituolina toimii vanhasta, pyöreästä rottinkituolista otettu pehmuste osa, jonka pistin pussilakanan sisään. Päälle heitin vielä ruusukuvioisen fleecekankaan.

Tyynyn tein itse virkkaamalla vanhoista Kotiväki -keristä päällisen isoäidinneliöillä. Tyynyn etuosassa on useita erivärisiä neliöitä, mutta takaosaksi virkkasin yhden ison, vaaleanpunaisen neliön. 

Muksun uusi harrastus

Mitä äiti edellä, sitä tytär perässä :) Likka 6 v. virkkaa lieroa automatkalla. Hän yllättäen innostui virkkaamisesta, kun sai syntymäpäivälahjaksi virkkaussetin, jossa oli erivärisiä lankoja, koukku, neula ja koristehelmiä. Näytin muutaman kerran likalle muutaman silmukan verran miten virkataan ja sitten se alkoikin sujumaan ihan itsestään :)
Tuunausta

Vanhan paidan uudistamista

Teksti tähän paitaa on tehty kirjoittamalla tekstiosuus Wordiin ja tulostin työn silitettävälle kalvolle. Sitten ohjeiden mukaan silitin tekstin kalvolta paitaan kiinni. 

Tässä paita edestä:... ja tässä paita takaa:
Vanhan lipaston tuunausta

Vanha apteekkarin lipasto ei sopinut puunvärisenä meidän kodin sisustukseen sitten mitenkään. Ruma kuin mikä ja ankea. Poiskaan sitä ei halunnut heittää, sillä lipasto oli kuitenkin ehkä ja sinne sai sullottua sisään paljon tavaraa.Ei sitten muuta kuin lipaston tuunausta uuuten uskoon ja nyt lipasto sopii paljon paremmin meidän kotiin :)

Maali: Tikkurilan Helmi -maali. 1,5 purkkia riitti kahteen maalaus kertaan.

<Korutaulu

Vanha korkkitaulu on maalattu valkoisella spraymaalilla. Kiinnitin pohjaan kauniita ja erikokoisia koristekoukkuja ja niihin roikkumaan minun ja likan kauniita koruja. Nyt se saa kätevästi kaulaan jo eteisessä eikä niitä tarvitse metsästää pienistä rasioista.Lahja ystävälle

Likan ystävä täytti 7 vuotta ja päätimme antaa hänelle lahjaksi koululaistarvikkeita sekä lukollisen päiväkirjan salaisuuksia varten.  Päiväkirjan etusivua koristeltiin lahjapaperista leikatuilla kuvilla ja kirjoitettiin kiva viesti muistoksi.

Kortti on tehty virkkaamalla ketjusilmukkaketjua ja liimaamalla se seiskan muotoon. Koristeeksi liimattiin samaisesta lahjapaperista leikattuja kuviaLahjat opettajille

Valmistuin merkonomiksi joulukuussa ja valmistujaisjuhlassa haluttiin toisen luokkakaverin kanssa muistaa meille tärkeimpiä opettajia.  Lahjaksi päätettiin tehdä kolmelle opettajalle herkkukori, jossa oli minun tekemiä kolakarkkeja ja riisisuklaata, pieniin lasipurkkeihin laitettua glögimaustetta ja glögiä.  Pilttipurkki oli käsitelty huurremaalilla mattapintaiseksi. Tästä kuvasta puutuu vielä seuraavana päivänä hankitut glögimausteet ja glögipurkki. 

Riisisuklaan ja kolakarkkien ohje joulukuun 2009 Yhteishyvästä.