A.) Miten saa kissan totutettua valjaisiin? Mistä tietää, ettei kissa pääse luikahtamaan pois valjaista?

 

 

Kissa on aikaisemmin saanut tallustella pihapiirissä vapaasti eikä ole kuulema mennyt kovin pitkälle, mutta kerrostalossa tuon toteuttaminen on mahdotonta ilman valjaista ja talutushihnaa. Kissalla ei ole ollut tähän mennessä valjaita, joten kissa on aika surkea ja peloissaan kun pitäisi valjaita päälle laittaa. Se on yhtä puremista, rimpuilua ja säälittävää naukumista. Aika mahdotonta tuntuu olevan tuon homman tekeminen miellyttäväksi ja mukavaksi :/ 

 

 

B.) Miten saan kissan pysymään sisällä aina kun avaa parvekkeen tai ulko-oven?

 

Meillä ei ole tuulikaappia, jotta saisi aina vedettyä "välitilassa" ovea kiinni perässään. Nyt pitää suoraan sanottuna luikahtaa ovesta, kun kissa pyrkii toistuvasti ulos avoimesta ovesta. Pelottaa, että joku kerta vielä pääsee luikahtamaan estelyistä huolimatta ohi ja se oli sitten sen kissan menoa se. Kovin vauhdilla ei ole vielä sännännyt, mutta aina pyrkii ovesta ulos. Tänään sain kuitenkin laitettua kissalle sellaisen paikan ikkunan ääreen josta hän pääsee katsomaan pihalle ja nuuhkimaan tuuletusikkunasta ulkoilmaa.

Kateellisena olen lukenut ja katsonut kun toiset pääsevät ulkoiluttamaan kissaansa. Kesällä tuli vastaan sellainen kissa, joka sai olla talutushihnasta irti, kun se ei lähtenyt omistajastaan kovin kauaksi. Miten tuotakin on voitu testata ja tietää ettei kissa karkaa? Minäkin haluan päästä käyttämään kissaa ulkona ja katsomaan miten kissa nauttii ulkoilusta, mutta en uskalla kun pelkään että kissa livahtaa valjaista ja karkaa.