SikSak -peitto

Tein miehelleni syntymäpäivälahjaksi torkkupeiton. Peitto oli niin mieleinen, että mieheni kääriytyi siihen vielä siinä vaiheessa, kun koukku oli vielä työssä kiinni :P Tuli siis tarpeeseen.

Mallia peitton  siksak -kuviointiin otin Garnstudion -sivulla olevasta vauvanpeitosta. Raitoja tein värijärjestyksessä vaaleasta tummaan, mutta raitojen leveys oli täysin mielivaltaista.

Lanka: erilaisia varastoista löytyviä jämälankoja (vahvuus n. 7 -veljestä)
Ohje: Garnstudio "Virkattu siksak-kuvioinen DROPS peitto"
Koukku: 5
Mitat: leveys 90 cm, pituus 162 cm

Kuvassa näkyvät tikkaat pelastin meidän kesämökiltä. Tikkaat on vanhat, vinot, lahot, mutta ihanat :) Ne ovat ennen toimineet mökin katolla, jotta nokipoika on päässyt kiipeämään piipunjuurelle. Ne olivat tooooosi pitkät tikkaat, mutta kuljetuksen ja huonekorkeuden vuoksi katkaistiin tikkaat moottorisahalla ja äitini otti itselleen tikkaiden alaosan :)

Kissakin on sitä mieltä, että peitto on Prrrrrrfect ;)

 

Mummoni virkkaama peitto

Mummoni sai jokunen vuosi sitten pari aivohalvausta, jotka heikensivät vartalon toista puolta. Mummollani oli vahva halu toipua, jotta hän pystyisi selviytymään arjesta itsenäisesti. Tämän vuoksi hän pyysi minulta jämälankoja, jotta hän voisi kuntouttaa käsiään virkkaamalla. Peiton värit ei oikein kolahda minuun ja se on kuin huutomerkki meidän kodissa, mutta tämä on muuten tärkeä ja lämmin peitto.

Mitat: leveys 121 cm, pituus 130 cm

Sydänkämmekkäät

Kun ilmat alkoivat kesän jälkeen selvästi viilentyä oli aika tarkistaa käsinevarastoja. Tytöllä oli kyllä hansikkaita, mutta ne olivat vielä aivan liian kuumat. Tein siis tytölle lämmittävät kämmekkäät, jotka eivät ole liian kuumat ja joiden kanssa on helppo temuta pihalla.

Sydämiin otin mallia Novitan toisesta ohjeesta, mutta muuten tein ihan omalla ohjeella. Kirjoneuleputkiloa sukkapuikoilla ja resorin reunaan peukalolle aukko.

Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3-3,5