Kunnostauduin käsitöissä ja sain aikaan jotain uutta sekä saatettua päätökseen jotain vanhaa.

 Karhu -paita

Neuloin miehelle Karhu -paidan. Aikaa paidan tekemiseen meni 2 vkoa ja 4 päivää. 

Ohjeessa oli paita tehty mustasta langasta ja kuva käyttäen keltaista, mustaa ja punaista lankaa, kuten etiketissäkin on.  Minulla oli varastossa sopiva määrä tummanharmaata ja jotenkin tuohon vaan sopi, että teen tuon kuvion käyttämällä ainoastaan mustaa lankaa. Ohjeen mukaan kuvio neulottiin intarsiana, mutta minä tein tuon silmukoita jäjitellen jälkikäteen.

Lanka: Novitan 7 -veljestä
Ohje: Novita Syksy/2010

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

 

Kaarrokepaita

 

Tämä kirjoneuleinen kaarrokepaita on odottanut parin kainalosauman ja kauluksen ompelua jo pitkään. Nyt sain nekin tehtyä ja meni aikaa ehkä vajaa puoli tuntia... Äitini halusi tämän paidan itselleen, joten sopivasti talvea vasten tämä paita valmistui.

Lanka: Novitan Nalle (valkoinen), Novitan Wool (värilliset)
Ohje: joku vanha Novitan tai Modan -lehti.

* * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

 

 Parit sukat

 

Neuloin meidän neidille ja tuttavaperheen poikavauvalle sukat. Perussukkien mallilla kummatkin. Erikoisuutena uusi tekniikka, johon tutustuin vasta nyt: Magic Loop. Neuloin molemmat sukkaparit pyöröpuikoilla enkä sukkapuikoilla kuten tavallisesti. Tekniikka oli yllättävän helppo ja nopea oppia. Tuntui, että sukkien neulominenkin kävi nopeammin kuin sukkapuikoilla.

Ohje: sukkien perusmallit
Lanka: Novita Wool jotain vanhaa raitalankaa.