Tiedättekö millainen ääni lähtee autosta, kun pakoputki irtoaa kiinnikkeistään ja raapii asvaltin pintaa 60 km/h vauhdissa? Minä tiedän ja niin tietävät myös he, jotka jakoivat kanssani tämän hetken ruuhka-aikaan vilkasliikenteisellä kadulla.  Tarjosin tämän loistavan konsertin pyrotekniikalla ja ihan ilmaiseksi.

Vaikea sanoa, että kummastakohan lähti tuossa tilanteessa kovempi ääni: minusta vai autosta? Minun äänen voluumi nimittäin kasvoi suoraan verrannollisesti sen äänen kanssa mikä kuului asvaltin pinnasta aina kun joutui painamaan kaasua.

Enpä ole aikoihin kokenut yhtä ristiriitaista tilannetta kuin tänään, kun piti ajaa kotiin varovasti, mutta mieli teki painaa kaasua ja luikahtaa parkkipaikalle niin nopeasti kuin mahdollista.

Jos minua ei hetkeen katukuvassa näy, niin se johtuu vaan siitä, että häpeänpuna on jämähtänyt kasvoilleni ja kehtaan liikua vain öiseen aikaan ja mustissa vaatteissa. Painun kuin kilpikonna takinkauluksen sisään ja painan lippiksen syvälle päähäni. Koittakaa tunnistaa minut nenänpäästä.