Vaikka tuntuu, että en ole saanut mitään valmiiksi pitkästä aikaa, niin silti tuota kuvattavaa tuntui rittävän :) Puikot on kilisseet ja koukku suihkinut valmista ihan itsestään siinä samalla kun katselen telkkaria tai uppoudun ajatuksiini.

 Neulotut

Likka on kasvanut niin hurjaa vauhtia, että uusia lapasia tarvitaan joka syksy ja kevät. Tässä ihan uudet peruslapaset, jotka neuloin Novitan Wool -langasta. Lankaa meni hieman vajaa  1 kerä.

 

Halusin itselleni ponchon, jota voisin siirtyä käyttämään kun kevät lämmittää. Aikani pyörittelin eri lankoja ja kokeilin ponchoja eri tekniikoilla, kunnes olin tyytyväinen omaan malliin. Palmikon ohje löytyi Garnstudion kämmekkäistä, mutta palmikkoa on hieman muokkailtu. En ommellut ponchon olkapäitä yhteen koko matkalta, vaan jätin hartioille aukkoja, joista saa kädet myös pujotettua. Tästä ponchosta saa tarpeen tullen lepakkohihamaisen paidan :) Tämä lanka on Novitan vanhaa TopWoolia.

 

 

Törmäsin jälleen netissä kalapipon ohjeeseen ja nyt päätin kokeilla kalapipojen tekemistä, Tässä on neidille tehty kalapipu 7 -veljestä langoista. Likka ei halunnut kalalleen silmiä :)

Ohje: Kalapipo

 

Tämä on miehelleni tekemä ahvenpipo. Lankana tässäkin käytetty erilaisia 7-veljestä jämäkeriä.  Silmien harmaat osiot taitavat tosin olla Novitan Isoveli -lankaa.

 

 

Tämän kaulaliinan taisin neuloa jo viime talveksi, mutta en vaan ole muistanut kuvata. Aikani pyörittelin näitä jämäkeriä ja mietin mitä ihmettä voisin tehdä vaalenpunaisella, valkoisella ja ruskealla villalangalla. Sitten törmäsin Knittyssä  Latifa -kaulaliinan ohjeeseen ja hokasin, että tässähän on selvästi aineksia Trio -jäätelö -kaulaliinaan. Mansikka-, suklaa- ja vaniljajäätelöä kermavaahtoraidoilla :) Nam!

 

 

Kylmä talvi vaati lämmintä päälle, joten tein harmaasta 7 veljestä -langasta itselleni kaulurin. Ainaoikein-neuletta perhanan pitkään harmaalla langalla, päättelyn jälkeen ommellaan päät yhteen ja kietaistaan koko komeus pariin kertaan kaulan ympäri. Valmis.

 

 

Virkatut

Likkakin halusi itselleen kaulurin. Tiesin, että häntä pistelee tavallinen villalanka, joten virkkasin hänelle oman kaulurin vaaleanpunaisesta Novitan Palma -langasta.  Tässä kauluri on kietaistu kaulalle...

 

.. ja tässä näkyy saman kaulurin  pituus kun se saa roikkua vapaasti.

 

Kun lankaa oli ja innostusta riitti, päätin virkalta itselle vielä yhden kaulurin. Pimeän talven jälkeen kaipasin jo värejä, joten tähän kauluriin käytin jotain äitini vanhaa keltaista lankaa, jonka seassa kulki mm. jotain punaisia lankasäikeitä. Lanka näyttää luonnossa siltä, kuin se olisi suoraan 60  -luvulta. Tiedä vaikka olisikin... Kellertävän langan lisäksi käytin kaulurissa vihreää ja punaista villalankaa. Nämäkin langat ovat jotain tosi vanhoja villalankoja. Vihreä saattaa olla Novitan vanhaa Merino -lankaa, mutta en mene vannomaan.

 

 

Ja vielä kerran kauluri vaaleanpuna-violetti -kirjavasta Palma- langasta. Tämä on myös virkattu pylväillä ja on muuten samanlainen kuin vaaleanpunainen kauluri, mutta vaan huomattavasti pidempi.

 

On täällä virkattu muutakin kuin kaulureita. Tässä on tulossa itselle torkkupeitto isoäidinneliöistä. Hyyyvin puuduttavaa.

 

Likka halusi itselleen värikkään torkkupeiton aaltokuviolla. Saamansa pitää. Tässä on käytettu Novitan 7 -veljestä lankoja. Sininen ja vihreä on ostettu tänä keväänä, muut värit ovat olleet kaapissa jo vuosia.

 

Askartelut

Neulomisen ja virkkaamisen vastapainoksi pitää välillä tehdä muunkinlaisia käsitöitä. Eräänä iltana innostuttiin leikkaamaan likan kanssa lehdistä perhosenmuotoisia kuvioita ja tässä niistä yksi. Oikein ihana ja keväinen perhonen. :)