Yksi harvoista lempiohjelmistani loppui sitten viime torstaina, nimittäin se suomalainen siivousohjelma Sillä siisti. Oli aivan ihanaa saada luvallisesti "tirkistellä" toisten koteihin ja todeta, että joillakin voi tosiaan olla vieläkin sotkuisempaa ja siivottomampaa kuin meillä. Se oli aina joka torstainen helpotus arjen pyörityksen keskellä. Siitä ohjelmasta sai myös tosi hyviä vinkkejä siivoamiseen ja kodin kunnossa pitämiseen. Pitäisi vaan kerätä ohjelman nettisivuilta ne hyödylliset vinkit talteen ennenkuin ne unohtuvat kokonaan. Nyt sokeripalalaatikko hupeneekin ennätysvauhtia kun minä sinkoilen sokeripala kädessä kromipinnasta toisen luokse ja kiillottelen sokerilla kaikkea mikä kiiltää. Pitkästä aikaa liesikin näyttää ihan valkoiselta, aivan kuin silloin kun me muutettiin tänne kolmisen vuotta sitten!

Eilen näin mainoksen, että Sillä siisti -sarjasta alkaa näkymään sen alkuperäinen versio. Toivottavasti siitä löytyy myös käytännöllisiä vinkkejä tulevia siivouspäiviä ajatellen. Alkaakohan tuo suomalainen sarja ensi keväänä uudestaan? Voisin ihan mielenkiinnosta ilmoittaa meidät siihen sarjaan nähdäkseni, että kuinkahan monta pölypussillista saa täyteen meidän kodista ja kuinka paljon täältä heidän mielestään löytyy roskaa. Kerrankin tulisi siinä samalla siivottua koti aina saunakiviä myöten ja taatusti tulisi puhdasta, mutta alapa samaan hommaan yksinäsi kun puolitoistavuotias haluaa "auttaa" huuhtelemalla mikrokuituliinaa vessanpöntössä ja pesemällä sillä sitten seiniä. Never...

Löytöjä ainakin täällä riittää, niin kuin eilen löydettin miehen työkalupakista tytön tuttipullo (Aha! Todistettavasti tyttö on hoksannut isänsä työkalupakin!). Tuttipullon sisällön alkuperää vähän veikkailtiin sillä kasvusto siellä oli aika hurjaa ja se jokin oli väriltään jo vihreänkellertävänrusehtavankukertavaa. Ehkäpä se on joskus ollut jotain velliä, kenties? 

Ilmottautumisesta ja kodin siisteydestä tulikin mieleeni, että yritin tuossa houkutella miestäni ilmottamaan meidät siihen Sillä silmällä -ohjelmaan, jossa tulee ne viisi homomiestä laittamaan kodin, miehen ja miehen vaatekaapin uuteen uskoon.
(Mikähän ihme minua oikein vetää ilmottautumaan kaikenlaisiin sisustus/ koti -ohjelmiin. Ilmainen siivousvoima? Talkootöillä päivässä uuteen uskoon laitetty sisustus, jossa meillä menee kolme vuotta?..) En saanut millään houkuteltua siihen. Mies sanoi, että jos ne miehet tulevat tänne kameroineen kaikkineen niin sitten hänestä tulee ex-mies. Ehkäpä se ei ole sen arvoista vaihtaa yksi rakastettava aviomies viiteen homomieheen, jotka tulevat heittämään kodistani 2/3 omaisuudestani, maalavat seinät ilotalonpunasiksi tai sisustavat koko kodin jollain viidakko -teemalla ja lähtiessään huikkaavat "Wau mikä kissa..grrr.." enkä ole varma oliko se heitto tarkoitettu miehelleni vai minulle.  Tässä suhteessa  ainakaan ei määrä korvaa laatua.