Vihdoinkin pääsin tuossa tytön kietaisupaidan hihassa hyvään vauhtiin! Näyttää jopa siltä että kyllä tuosta toisestakin hiha tulee eikä mikä tahansa vähän-sinne-päin putkilo. Jospa saisin sen tänän aherrettua valmiiksi niin huomiselle jäisi muutaman sauman ompelu sekä reunavirkkaukset. 

Seuraava projektikin on tiedossa eli ne verhot rantamökin ikkunaan odottavat edelleen virkkaajaansa. Kesäkuussa pääsinkin niiden tekemisessä hyvään vauhtiin. Purkutyöksi sekin menee sillä unohdin jo että millä koukulla sitä virkkasin. Hyvä minä... Noh, onpahan käsillä tekemistä kun matkustamme viikoksi Pärnuun. Matkalla onkin mukavampi virkata kun työ mahtuu pienempään tilaan.

Ideoita vilisee muutenkin päässä runsaasti. Kuhinaa on kuin kusiaispesässä. Pitänee kirjata noita ideoita johonkin ylös,että sitten toimettomalla hetkellä voin tarttua toimeen ja kuluttaa tuota lankavarastoani :)

Päivät menevät vauhdilla, vaikka nyt ei ollakaan päästy ulkoilemaan vesisateen vuoksi. Tytölle on elämys päästä ulkoiluttamaan äidin kanssa Bella -koiraa kaksi kertaa päivässä. Tyttö onkin saanut kokeilla taluttamista ja polleena kuljettaa koiraa hihnassa. Minä tosin pidän hihnasta myös kiinni ettei pääse syntymään minkäänlaisia vahinkoja.

Jotenkin on myönnettävä, että nyt kun mies on poissa menevät päivät ja illat jotenkin jouhevammin. Tyttö ei ole ollut niin paljon "pahan teossa" ja vahtiminen on jotenkin helpompaa. Ehkä se johtuu siitä että nyt sitä alitajuisesti vahtii ja kuuntelee enemmän mitä tyttö tekee kun ei ole toista myös vahtimassa. Ei tule niitä virheoletuksia, kun _luulen_ miehen vahtivan tyttöä ja tosiasiassa tyttö on tekemässä tuhojaan. Kyllä me mies kuitenkin vastaanotetaan lauantaina suukoin ja halauksin takaisin kotiin :)

Tietäiskö joku mitä lankaa tämä on? Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen. Ostin langan kirpputorilta. Lankaa tuntuu (ja tuoksuu) olevan ihan villaa ja on aika ohutta. Huomattavasti ohuempaa kuin Novitan Nalle mutta pikkasen paksumpaa kuin Novitan Kid Mohair. En edes tiedä paljonko tuota lankaa tuossa on mutta jonkinlaista huivia tuosta ajattelin pykästä. Keskikartion sisällä ei lue yhtään mitään. Jos jollain sattuu olemaan edes arvauksia, mitä lankaa tuo on niin olisin kiitollinen :)
Heti perään vielä muutama tuore kuva tuosta huivista, jonka annoin äidilleni 50 -vuotislahjaksi. Virkatun ruusun takana on hakaneula, jolla huivi voidaan kiinnittää kuten kuvassa ellei halua antaa huivin roikkua vapaasti käsivarsilla.


Lanka: Novitan Tennessee
Menekki: ehkä noin 300 g?
Ohje: löytyy täältä
Ruusun virkkasin tuohon huiviin Novitan syksy/2005 -lehdessä olleen ohjeen mukaan.