Miten te muut mittaatte työnne etenkin esim. neulottaessa paitaa, jossa neulotaan erikseen vasen ja oikea puoli? 

Minä en saa mitattua töitäni oikein. Vika on joko tekniikassa tai mittaajassa. Mittaan yleensä niin, että asetan työn lattialle, asettelen työn mahdollisimman suoraan venyttämättä työtä ja mittaan joko silmukkariviä tai mahdollisia palmikkolinjoja pitkin. Silti, silti töissä saattaa olla kymmenenkin sentin heitto kun vertaan  etu-ja takakappaleita toisiinsa. Heittoja on myöskin etukappaleen oikeaa ja vasenta puolta verrattaessa toisiinsa. Muuten työt onnistuvat hyvin ja tykkään neuloa, mutta ärsyttää kun aina tulee noita suuriakin heittoja, vaikka kuinka mittailisin tarkasti. Sama toistuu neuloinpa sitten suorilla tai pyöröpuikoilla.

Nyt pitäisi saada mitattua tuo pyöröpuikoilla oleva neulepaita/-tunika ja minusta tuntuu, että se on ollut 39 cm pituinen jo monen päivän ajan, vaikka neulon joka päivä Täydellisten naisten aikaan. Olen neulonut tähän asti sen suljettuna neuleena ja 43 cm:n kohdalla pitäisi jakaa työ taka- ja etukappaleisiin ja etukappale vielä oikeaan ja vasempaan puoleen. Ahdistaa jo nyt ajatus tuosta työn jakamisesta kun tiedän että tässä ne virheet yleensä tulee ja hermot menee noiden mittaheittojen kanssa. Jos vanhat merkit paikkansa pitää niin tämäkin ihanuus saattaa mennä purkuun ihan vaan sen takia etten saa hyvistäkään yrityksistä huolimatta mittoja täsmäämään.

Olen muutenkin hakannut päätäni mäntyyn. Ostettiin miehen kanssa eräästä kaupasta paistovalmiita aamiaissämpylöitä. Seuraavana aamuna lämmitin uunin ja herkuttelin jo etukäteen ajatuksella tuoreen sämpylän tuoksusta ja ihanan kuohkeista leivonnaisista joihin voi sulaa. Avasin pussin ja ensimmäisenä kasvoille iski vanhentuneen leivän ummehtunut haju.  Joidenkin sämpylöiden päällä oli suuria vaaleita laikkuja, jotka eivät olleet mitään jauhojäämiä. Tarkistin vielä parasta ennen -päiväyksenkin ja se oli 15.7.08. Käytiin kaupassa ja saime vaihtaa tuotteen toiseen samanlaiseen. Otimme uuden pussin kyseisiä sämpylöitä. Syynäsin pussin kaupassa mahdollisimman tarkkaan, mutta  sama toistui! Sämpylät haisivat ihan ummehtuneille ja sämpylöiden päällä olevat siemenet olivat ihan vaaleiden laikkujen peitossa. Kyseisestä liikkeestä ei kyllä enää osteta mitään tuoretta ja tuskin mitään muutakaan. Halpahan tuo liike on, mutta tuntuu että sieltä saa aina vaan segundaa ja pahaa mieltä.