Juhlavaatetus

Tyttärelläni oli juhlatanssiaiset itsenäisyyspäivän kunniaksi ja päiväkodissa toivottiin asianmukaista juhlapukeutumista. Likan juhlavaatteet olivat käyneet pieniksi eikä kaupasta kalliilla valuutalla ostaminen houkutellut. Eipä hätää, minun vaatekaapin penkominen osoitti, että tarvittiin vain vähän tuunausta, asusteita ja erilaisia nauhoja ja neidin uusi juhla-asu oli valmis. Hameen sivuissa oli jo valmiiksi nauhakujat, joilla sai hameen helmaa nostettua sivuista ylös ja esiin alushameen. Likka ei siis kuvassa nosta hameensa helmoja ;)Mekko: kierrätyskeskuksesta aikoinaan ostettu aikuisten hame

Nauhat: ruskea satiinikangasta ja pitsinauha Tiimarin pakettinauhaa

 

Kranssi

Askartelu onpi iloni, ainakin toisinaan. Nyt sain kuitenkin idean ja kun tarvikkeitakin oli, niin päätinpä kerrankin toteuttaa ideani.

Makuuhuoneen seinälle tein kranssin rautalangasta, askarteluhuovasta, valosarjasta ja helminauhasta.  Ideaa oli vähän otettu Strömsö -ohjelmasta, jossa oli myös tehty kranssi samaan tyyliin.


Kranssi:

Ohje:oma

Materiaali: valkoista rautalankaa, valkoista askarteluhuopaa, hopeista kimalleliimaa


 

Kynttilänaluset

Tässä vielä kuvaa köynnöksestä sekä tekemästäni kynttilänalusesta. Alunen on tehty askartelumassasta rakkaan ystäväni ja lapseni kummin  Parolan asema -blogissa olevan ohjeen mukaan. Parolan asema  -blogissa kannattaa käydä vierailemassa, sillä siellä on askertelu- ja käsityöihmiselle suunnattu joulukalenteri. Joka päivälle on oma idea ja ohje toteutukseen :)


Ohje: Parolan asema -blogi

Materiaali: valkoista askartelumassaa