Työkavereiden kanssa juteltuani olen tullut siihen tulokseen, että haluan itselleni vaimon. Mieheni mielipidettä en ole tähän asiaan vielä kysynyt, mutta vaimolle olisi kovasti tarvetta. Miehestäni ei ole minulle vaimoksi vaikka kuinka yrittäisin miestäni kouluttaa ja ohjelmoida uudelleen.

Vaimo vaikuttaisi olevan kodissa se joka pitää paikat järjestyksessä; tekee ruokaa; hellii puolisoaan; on kodinhengetär; pitää huolta tärkeistä papereista; vaimo muistaa kaikkien syntymäpäivät, nimipäivät, vuosipäivät ja muut merkittävät päivät; vaimo pitää huolta, että matkalle lähtiessä kaikki tarpeellinen on mukana aina kynsisaksista varavaatteisiin saakka; vaimo varaa puolisolleen ajan parturiin heti kun tukka alkaa muistuttamaan lähinnä tuulenpesää; vaimo pesee vaatteita vaikka käsin jos kone on rikki, viikkaa ne heti kuivuttuuaan kaappiin ja silittää kaikki ryppyiset vaatteet..jne.  Jep! Minä haluan itselleni vaimon.

Vaimoaiheesta saankin oivan aasinsillan viime lauantain Huuma -ohjelmaan. Siinä järjestettiin oikein kunnon spektaakkeli syksyn viimeisen ohjelman kunniaksi, ja se meni ainakin minun mielestäni ihan överiksi. Ensin yleisön joukosta noudettiin ennalta sovittu pariskunta. Pariskunta joutui sitten arvuuttelemaan "Arvaa kenen sohva" -visaa, jossa näytettiin heille tuttuja sohvia. Kisan pääpalkintona oli uusi sohva, mutta pariskunnan mies meni tyrimään viimeisessä kuvassa ja sohva jäi saamatta. Mutta ei hätää, juontaja kaksikolla oli takataskussa lohdutuspalkinto eli näytettiin video, jossa tämän pariskunnan mies kosi avopuolisoaan. Tähän saakka idea oli mielestäni loistava ja juontajat sekä mies saivat naisen täysin yllätettyä kosinnalla.

Mies siinä alkoi kaivelemaan taskujaan ja minä pidättelin hengitystäni. Sieluni silmin näin miten mies kaivelee taskustaan sormuksen ja kosii vielä polvillaan naista, mutta ei. Mies kaiveli taskustaan nenäliinan! Ilmeestä ja eleistä päätelleen sormusta odotti myös nainen, sillä hän suorastaan riuhtaisi nenäliinan miehensä kädestä.

Eikä siinä vielä kaikki. Kohta yleisön joukosta poimittiin peruukkeihin somistautuneet pariskunnan vanhemmat ja studion ovien takaa rynnisti paikalle puoli studiollista ystäviä, tuttavia ratiritiralla. Tietenkin kaikki varteen otettavat henkilöt oli kutsuttu paikalle todistamaan kihlausta. Kaikki olisi ollut ihan ok, jos tämä homma olisi jäänyt tähän. Eikös taustalla alkanut soittamaan joku pimpelipom -orkesteri jotain kummallista pilipali musiikkia, naiselle lykättiin kimppu kukkia ja päähän joku tiaran tapainen. Katos vaan, Huuma häät! Pappina oli jokaisen avioparin "unelma", Elvis-pappi eli joku keskikaljavatsainen, valkoiseen haalariin sonnustautunut imitoija, jonka haalari oli auki lähes nivusiin saakka. Voi hyvää päivää. Anna mun kaikki kestää. Mutta eipä tässäkään vielä kaikki. Vastanaineet opastettiin hääautoon studion ulkopuolelle. Arvatkaas kuka autoa ajoi? Rotta. Siis ratin takana oli rotta-asuun pukeutunut kuski! Hurraa. Huuma -ohjelma on juuri todistanut älykkyytensä ja tällä tempauksellaan menettänyt yhden potentiaalisen katsojan. Loistavaista.

Lisäys: Eilen tullessani lenkiltä oli rappukäytäväämme jätetty ilmoitus ja varoitus siitä, että lähiseuduilla liikkuu koirantappaja tai -tappajia. Ihan tässä lähitienoilla oli koira karannut yöllä kotoaan. Öisellä polulla koira kohtasi tappajansa ja jäljistä päätellen koira oli tapellut vastaan kaikin voimin, mutta ihminen oli voimakkaampi.
Koira oli löytynyt aamulla kurkku auki viillettynä. Koira ei ollut vielä kuitenkaan kuollut vaan hän oli raahautunut metsästä löytöpaikalleen, josta löytämisen jälkeen eläinlääkäri lopetti koiran. Millainen sairas ihminen tekee jotain tällaista? Ei kukaan täysin tervejärkinen ja henkisesti täysin tasapainoinen ihminen teurasta tällä tavalla! Mua pistää tällaiset ihmiset vihaksi!!! Nyt suututtaa niin paljon etten osaa tätä tunnetta sanoin kuvata!!