Vuosi vaihtui ja puikot on kilisseet tiuhaan tahtiin. Olen tähän mennessä saanut valmiiksi kahdet sukat, joista kuvia tulossa. Toiset sukat ovat vasta menossa saajalleen, joten niistä kuvaa sitten kun saaja on sukkansa vastaanottanut ja toiset tein perussukkien mallilla tyttärelleni Novitan Nalle Four Season -langasta.

Tällä hetkellä puikoilla on tulossa lapaset tyttärelle samaisesta Novitan Nalle Four Seasons -langasta ja Novitan Isoveli -langasta teen itselleni huivi-irtohiha-kieputustakki-härpätintä Knittyn Versatility -tyyliin, jos se onnistuu niin kuin päässäni sen visioin.

* * * * * * *

Olen pitkästä aikaa innostunut liikkumisesta ja olenkin käynyt lenkillä melko ahkerasti. Toivottavasti innostus säilyy nyt pidempään kuin edellisillä kerroilla, mutta nyt se onkin mielekkäämpää kun paino on pudonnut kiitettävästi. Olo on kevyempi ja mieli on virkeämpi.

Yhtenä päivänä päätin kävellä koulusta keskustan kautta kotiin. Kävelin hieman mutkien kautta ja nopean laskutoimituksen jälkeen totesin, että tuli käveltyä yhteensä n. 10 km.  Illalla vielä huokailin sitä kun en ollut käynyt aikoihin lenkillä. Mieheni ihmetteli kommenttiani ja kiekaisi: "Vastahan sä tänään kävelit hurjan matkan kotiin!"
"No nii-in, mutta sitä ei lasketa lenkiksi, kun se oli vaan hyötyliikuntaa. Iltalenkit on ihan eri asia. " :)

* * * * * *

Olen yrittänyt tuota miestäkin saada vähän liikkeelle. Hän on paljon puhunut kuntosalille lähtemisestä kun se on työpaikan puolesta ilmaista, mutta hän on niitä ihmisiä, joille jo pelkkä liikunnan ajatteleminen saa nousemaan hikikarpalot otsalle ja siitä puhuminen saa stressihormoni koholle. Eilen illalla lenkille lähtiessäni otettiin taas liikunta pienimuotoisesti puheeksi. Menin halailemaan miestäni ja nenään tuoksahti kummalllinen haju.

Minä: "Mikä tää haju oikeen on? Sä haiset ihan homeelle! Alaksä jo nyt homehtumaan?"
Mies: "No kiitti vaan! Vai että homehtumaan... Hmp!"
Minä: "Ei kun se olikin vaan toi sun dödö mikä tuoksahti erikoiselle, mut sunkin pitäis vähän liikkua. Se tekis sullekin hyvää! Mennä raittiiseen ilmaan"
Mies: "Niin pitäis, mutta ku muttaku.. "
Minä taputin miestäni olkapäälle: "Sun kyllä pitäis mennä vähän tuonne viileeseen ilmaan välillä. Eikös liha mene pilalle huoneenlämmössä? ;)"
Läksin aika äkäseen karkuun ennenkuin mies löysi jotain kättä pidempää millä heittää minua :))

* * * * * * * * *

Katseltiin naapurin tytön (3 v.) äidin kanssa meidän tytöistä tarhassa otettua kaverikuvaa ja ihasteltiin onnistunutta otosta.

Naapurin tytön äiti: "Voi, että meidän lapset on niin kauniita. Voi toisia, siinä meidän ystävykset ja vihamiehet sulassa sovussa."
3 v. naapurintyttö kuuli keskustelun ja ryntäsi kertomaan kuulemansa tyttärellemme:

"Tiiätkö mitä meijän äiti sano? Että me ollaan ystäviä ja vihanneksia!"
:D
 * * * * * * * *

Eilen samaiset kaverukset istuivat keittiön pöydän ääressä katsastelemassa kaverin mukanaan tuomia leluja ja syömässä vastaleivottua pullaa.
Tytär:"Sulla on ihana mekko. Kaunis."
Kaveri: "Mä lakastan sua"

Ja hihitystä ja halailua päälle :) Ihanaa! Noita hetkiä pitäisi saada videolle ;)

* * * * * * * *

Itse koin melkoisen kummallisen hetken männä viikolla.
Olin kävelemässä kotiin ja muistelin ketkä kaikki ystävät ovat joko saaneet vauvan tai ilmoittaneet olevansa raskaana viime vuoden puolella. Pikaisesti laskettuna sain luvuksi yhteensä huimat 13 raskaus-/vauvauutista! Siinä samalla mieleen tuli yhtäkkiä kuva eräästä kaverista raskaana. Hymähtelin ja hymyilin itsekseni ajatukselle.

Parin tunnin päästä tämän kaverin mies soitteli kuulumisia. Hän on sen paikkakunnan hyväntahtoinen "tietotoimisto" ja hän pitää hyvin huolta siitä, että pysyn uutisissa ja tapahtumissa ajantasalla. Hän tiedottaa jos joku yhteisistä tuttavista on raskaana tai menossa/mennyt naimisiin jne. :
"Uutisia täältä päin"
"Kuka nyt on raskaana?"
"No arvaa?"
"Sun vaimos!"
"Oikein!"

En tiedä kummastako yllätyin enemmän: tästä uutisesta vai siitä, että mielessäni tiesin siitä jo :)

Ihania uutisia! Kyllä mennyt vuosi on ollut vauvarikas ja siltä näyttää tulevakin vuosi. Ensi viikolla menen käymään yhden luokkakaverin luona, joka sai esikoistyttärensä viikko sitten. Ihana päästä nuuhkimaan vauvantuoksua ja ihastelemaan pientä nyyttiä :) Aaawwww.

Pientä vauvakuumetta ilmassa. Vauvat on ihania niin kauan kun ne ei ole omia ;)

* * * * * * * * * * *