Äidille ja anopille tuli tehtyä kassit. Neulahuovutin kangaskasseihin erilaisia kuvioita ja tekstejä

 

 

Mummolleni neuloin puolipyöreän Panache -huivin Ullaneuleiden ohjeen mukaan mustasta Nalle-langasta, mutta siitä ei tullut otettua kuvaa :(

 

Omalta tyttäreltäni sain kauniin napeista tehdyn kukkakoristeen :)

 

 

Mummon luona käyminen todellakin kannatti, sillä tällä kertaa sain mukaani valtavan määrän erilaisia käsityö- ja askartelutarvikkeita.  Tässä on vain osa siitä kaikesta määrästä mitä sain mukaani. Sain kirjontalankoja valtaisan määrän, kansallispuvun kaavoja, lankoja, neuloja, nappeja, pitsejä ja suuren määrän erilaisia mummon keräämiä käsityöohjeita ja lehtiä. Yksi kenkälaatikollinen oli myös nypläystarvikkeita.

 

Selasin pikaisesti mitä aarteita tuolta löytyisi ja löytyihän sieltä tuttuja ohjeita. Tätä settiä muistan pitäneeni joskus ja juhannuksena. Taisin olla aika "kynnellä tapettavan" kokoinen vielä silloin ja ikää taisi olla jotain 6-8 välillä.

 

 

Ohjeiden seasta löytyi myös tällaisen ihanan, virkatun mekon ohje :) Tämän voisi seuraavaksi toteuttaa vaikka mustasta langasta. Mikey likey <3 :)

 

Vielä sekaan yksi bonuskuva.

Etsi kuvasta kissa :D

Kissan lisäksi (kyllä, siellä tosiaan on kissa)  kuvassa on minun tuunaama lukuvalo. Ostin Ikeasta aikoinaan kaksi valaisinta, joista en sitten kuitenkaan tykännyt yhtään koska ne olivat sekä vääränväriset (kupu harmaa ja muut osat puunväristä) että vääränmalliset meidän seinälle. Emme halunneetkaan laittaa kahta erillistä valoa ja porata seinään kahta reikää, etenkin kun tarkoitus oli vielä siinä vaiheessa hommata uusi ja isompi sänky.

Miehen isä sitten otti ja yhdisti valaisimet yhdeksi tekemälllä puusta siihen tuon kaarevan muotoisen osan. Edelleenkin valaisin jäi värinsä vuoksi kaappiin pölyyntymään, kunnes vihdoin viime kesänä sain pistoksen ja päätin maalata kaikki puunväriset osat valkoisiksi. Ja koska uusi sänkykin tuli vihdoin hommattua, niin valaisinkin pääsi seinälle asti :D Nyt on kummallakin oma lukuvalo eikä aina tarvitse kurottautua toisen yli sammuttamaan lamppua.

 

Tässä vielä tuo valo ennen maalaamista

P.S. Kissa on tuo kuhmu yöpöydän vieressä :D Aina se haluaa tulla mukaan petaamaan sänkyä.