Katjalle kiitos Best Blog Friend tunnustuksesta :) Tuollainen kiva muistaminen tuo hyvää mieltä :)

Sen verran olen saanut takaisin käsityöinnostustani, että sain valmiiksi oranssin hupparin tytölle. Tyttö ei halunnutkaan siihen mitään kuvioita tai taskua pikkukissoille, joten siitä tuli ihan simppeli hupullinen paita.

Ohje: Novita ? . Minulta on se lehti kadonnut, joten en muista lehden numeroa. Tämä on niistä uusista Novitan lehdistä ja se malli, johon oli neulottu lisko intarisianeuleena raidallisesta 7 Veljestä -langasta.
Lanka: Novitan 7 veljestä

Oranssia lankaa jäi sen verran yli, että aloin neulomaan itselleni raidallisia säärystimiä. Tarkoitus oli tehdä pitkävartisen villasukat, mutta sitten muistin miten mun varpaat ahdistuu talvella jos ne pitää tunkea sekä villasukkaan että kenkiin. Fiksumpaa oli tehdä säärystimet joita voi käyttää sisällä ja ulkona eikä varpaat ahdistu :)

Ajatus Söderoista ei ahdista ollenkaan. Puuvillalankaiset pitsisukat tuntuvat ihanilta jaloissa ja ovat viehättävän näköiset. Sukan yläreunasta puuttuu vielä kuminauha ja silkkinauha.

Violetit Söderat
Ohje: Sisäinen villapaita, Vilman blogi
Lanka: Novitan Kotiväki

Raidalliset säärystimet
Malli: Oma
Lanka: keltainen ja oranssi Novitan 7  veljestä

 

Kävin osallistumassa 10% -ryhmään. 1.9.-31.12 2007 välisenä aikana olisi tavoitteena saada pudotettua 10 % sekä omasta että lankavarastoni painosta. Kumpaakin on painoa vähän liikaa ja sinne tänne on kertynyt ylimääräistä.


Olen viime aikoina tehnyt hyviä löytöjä ja saanut muiden löytämiä aarteita. Kirjaston poistokirjoista on löytynyt tytölle uusia lastenkirjoja, minulle elämänkertakirjallisuutta (mm. Monica Lewinsky ja muutama kirja prinsessa Dianasta) ja viime reissulla löytyi kuusi Suuri Käsityölehteä kaavoineen ja lisäliitteineen vain vähän reilulla eurolla. Kirpputorireissuilta on löytynyt kasapäin uusia ja pitämättömän näköisiä vaatteita koko perheelle. Tässä saalistamisen parasta antia:

Parilla eurolla tytölle uudet koristefarkut ja minulle uudet sammarit. Tytölle löytyi vielä farkkuhame, jossa on vähän samanlaista koristelua kuin kuvassa olevissa farkuissakin. Tytön tähtihetki oli pitkään se, että hän sai kirpputorilla maksaa hameen omilla rahoillaan. Hänellä oli oma rahapussi mukana ja minä kaivoin tytön käteen rahat valmiiksi. Hän sädehti pitkään ja esitteli isomummolleen mitä hän ITSE osti OMILLA rahoillaan. Näitä sanoja siis painotettiin ja koko päivän :) Nyt se vielä on hienoa. Saisipa tuon saman peritaatteen ja tunteen säilymään tytöllä teini-iässäkin.

 

Tässä katsaus paitoja ja farkkuhameita:

Kirppareilta on löytynyt myös paljon toppeja ja vaaleanpunainen mokkanahkatakki minulle, paitoja ja takkeja sekä nukkekoti tytölle. Mies reppana on jäänyt kirpparireissulla vähän vähemmälle, sillä mieleeni tulee nyt vain yksi tribaalikuvioinen t-paita, jonka miehelleni löysin. Muuten hänellä ei ole ollut tänä kesänä oikein onnea etsinnöissä, vaikka hän yleensä tekeekin parhaimmat löydöt.