Tuli tehtyä niin hyvää ruokaa, että sen täytyy melkein olla pahasta :) Jopa tyttö ja mieskin söivät hyvällä ruokahalulla, vaikka eivät normaalisti koskekaan kesäkurpitsaan tai paprikaan. Ohje siis muistiin itselle ja miksei muillekin halukkaille.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

2 kesäkurpitsaa
4-5 keskikokoista paprikaa
300-400 g jauhelihaa
1 1/2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1/2-1 tl chilimausteseosta
1/2-1 tl pippurimaustetta
1,5 dl vettä
1-2 rkl tomaattipyrettä
ketsuppia
soijaa
juustoraastetta
Koskenlaskija sulatejuustoa (n. 1/2- 1/4 pkt)

1. Ruskista jauheliha ja pieneksi pilkottu sipuli öljyssä.

2. Lisää joukkoon valkosipuli ja mausteet. Anna paistua
hiljalleen muutaman minuutin ajan.

3. Lisää vesi, tomaattipyre ja ketsuppi. Anna ruuan hautua
 hiljalleen n. 10 minuuttia ja valmista sillä aikaa
kesäkurpitsat ja paprikat.

4. Pese kesäkurpitsa ja halkaise se kahtia pituussuunnassa.
 Koverra lusikalla pehmeä siemenosa pois molemmista puolikkaista.
Ei kuitenkaan tarvitsekuopia kuoreen saakka. Sekoita sisus
 jauhelihaseoksen joukkoon.

5. Poista paprikoista "hattuosa" ja pilko hattuosista kaikki
syömäkelpoinen paprikaosa myös jauhelihaseokseen pannulle.
Varo ruskistamasta jauhelihaseostaliikaa! Ota tarvittaessa
pannu pois liedeltä. Huuhtele paprikat ja poista siemenet.

6. Laita kasvikset voidellun uunivuuan pohjalle.

7. Ota jauheliha seos pois pannulta ja sekoita joukkoon
soijakastiketta n. 2 rkl tai maun mukaan.

8. Laita kesäkurpitsan ja paprikoiden pohjalle Koskenlaskija -sulatejuustoa.
Laitoin sulatejuustoa sen verran että sillä peittyi kesäkurpitsa puolikkaiden
pohjat ja paprikoiden pohjalle kimpaleita maun mukaan. Annostele jauhelihaseosta
kesäkurpitsapuolikkaiden päälle ja annostele paprikat puolilleen. Laita vielä paprikan
sisälle sulatejuustoa maun mukaan  ja täytä loput paprikat loppuun jauheliha seoksella.

9. Meillä oli pieni kimpale Oltermannijuustoa jääkaapissa ja raastoin sitä vielä kaikkien päälle.

10. Uuniin 200 asteeseen ja 40 min.

Ja tuli tosi hyvää :P