Olen huomannut, että ympäristössäni alkaa hiljalleen levitä käsityöbuumi. Moni tuttuni ja sukulaiseni on alkanut hiljalleen kokeilemaan virkkausta tai neulomista omien mieltymyksiensä mukaan. Osa herätelläkseen uinuvia taitojaan ja taas osa kokeillakseen ensimmäistä kertaa  millaista se oikein on.

Positiivisesti yllättynein olin erään työkaverini kiinnostuksesta virkkaamiseen. Töissä käydessäni minulla oli välillä työ mukana. Virkkasin tai neuloin aina kun sattui aikaa olemaan. Tämä ystäväni sai siitä sitten keskustelun aiheen kotiin. Samaan aikaan ilmestyi Me -lehdessä ketjusilmukkakaarista virkattu huivi, jonka tämä ystäväni halusi sitten ohjeen mukaan virkata. Kotona hänelle oli annettu armosta vuosi aikaa tuon huivin valmistumiseen :) Minä tuuppasin ystävääni alkuun hyvän nettivinkin siivin, jossa neuvottiin kaikkien perussilmukoiden tekeminen.

Kävipä sitten niin, että virkkauskärpänen puraisi ystävää tosissaan. Silmukoiden oppimiseen ei mennyt juuri aikakaan ja iltaisin televisiota katsellessa huivi alkoi etenemään vauhdilla. Eikä mennyt kuin kuukausi kuin huivi oli valmis! Todella nopea aika aloittelijalta! Viime sunnuntaina näin tuon huivin ihan livenä ja täytyy kyllä sanoa, että oli kaunis huivi!

Huivin valmistuttua tämä ystäväni halusi virkata vähän vielä lisää ja virkkasi samanlaisen huivin pinkkiversiona ja  lastenkokoisena alle kouluikäiselle tytölleen. Huivista tuli aivan ihana, ihan kuin prinsessahuivi :) Minä ihastuin tuohon tytön huiviin, niin että ajattelin virkata sellaisen myös Siinalle :)

Tämän huivin ollessa valmistumaisillaan tämän ystäväni sormia syyhytti edelleen virkkaus ja hän kyseli, josko minulta löytyisi lainaan pari ohjetta vauvan myssyyn/lakkiin. Kaivelin muutaman ohjeen. Kummallista kyllä, vaikka luulisi että lehdissä olisi paljonkin malleja ja ohjeita vauvan myssyihin, niin enpä löytänyt kuin kaksi ohjetta koko tuosta valtavasta lehtipinostani.

Nyt tämä ystäväni on löytänyt itselleen uuden harrastuksen virkkauksen parista. Se on mukavaa ja rauhoittavaa  muuten urheilullisten harrastusten vastapainoksi.

Niin joo! Muistinko jo mainita, että tämä virkkauksesta innostunut ystäväni on mies! Kovin monella tytöllä ei olekaan mahdollisuutta päästä ylpeilemään isän tekemällä prinsessahuivilla tai kovin moni vaimo ei pääse sanomaan että upea huivi kaulassa onkin aviomiehen virkkaama.

On ihanaa nähdä miten paljon ihmiset ovat alkaneet kiinnostumaan käsitöistä ja kokeilemaan rohkeasti, olipa ne käsityöt sitten neulomista, virkkaamista tai puukäsitöitä. Jotta saan nyt "pakan" ihan sekaisin täyty vielä loppuun mainita, että eräs entinen luokkatoverini, pieni hento voimistelijanainen, on valmistunut rakennusalan insinööriksi ja seisoo nyt ammatikseen pomona rakennus työmailla  kuin "kukko tunkiolla" ja Katya on aloittanut puusepän koulutuksen.

Voiko olla hienompaa? :)