Tähän viikkoon on mahtunut monta ärsytyskynnyksen ylittävää tekijää. Tässä niistä muutama:

  • Kuvittele edessäsi haastellinen ylämäki ja takana 14,5 kg lisäpainoa lapsen muodossa. Päätät polkea ylämäen, mutta tiedät että se teettää reisillä työtä. Saat hyvän alkuvauhdin mäkeen ja tasaisen polkuvauhdin. Puuskutat ja keskityt polkemiseen. Kohta kuuluu takaa: "Äiti, saako koirankakkaa syödä, saako? Äiti, vastaa!!" Päätät vastata lyhyesti ja nopeasti: "Ei", sillä puhuminen on hankalaa. Kohta kuuluu taas:"Äiti miks sä et puhu! Äiti sano NYT, että saako koirankakkaa syödä? Äiti vastaa!!" Siinä vaiheessa turhanpäiväiset kysymykset ovat vaan rasite, sillä et vaan kykene vastaamaan, mutta et jaksa kuunnella takana huutavaa lasta. Ja ennenkaikkea et halua, että kanssaihmiset kuulevat tyttäresi viisaat kysymykset. "No EI SAA", huudat nopeasti vastaukseksi ja kohta tunnet miten lapsesi potkaisee sinua kipeästi pohkeeseen ja huutaa perään: "NO EI SIT. MÄ EN TYKKÄÄ SUSTA VAAN ISKÄSTÄ!!" Tätä siis joka arkipäivä.

 

  • Ärsyttävää on myös se kun olet tarhanpihassa muistuttanut lasta pitämään tiukasti lelustaan kiinni, mutta juuri siinä ainoassa alamäessä se peijoonin lelu menee tippumaan. Pysäytät pyörän kesken parasta vauhtia. taistelet takapainoisen pyörän kanssa, jotta saat sen käännettyä kapealla tiellä kaatamatta sitä ja kävelet pyörinesi hakemaan sitä lelua. Huomaat, että mäessä raskaan pyörän pitäminen pystyssä ja lelun kurkotteleminen  ojasta on mahdoton yhtälö, joten joudut odottamaan potentiaalista vastaantulijaa, joka voisi auttaa noukkimaan lelun ojasta. Jee.

 

  • Istahdat keittiön pöydän ääreen ja alat syömään välipalaa. Kohta kuuluu: "Mitä sä syöt? Äiti määkin haluun samanlaisen!" Nouset ja kasaat muillekin samanlaiset leivät. Istut taas. "Äiti, mä haluun juotavaa. Äiti mitä mä haluaisin juoda?" Nouset ja annat pitkällisen arpomisen jälkeen lapselle jotain nestemäistä. Istahdat taas. Kohta lapsi sanoo menevänsä pissalle ja huutaa sinua tulemaan vessaan sillä hän ei ylety käsivarren mitan päässä olevaan vessapaperiin. Palaat takaisin keittiöön ja yrität jälleen syödä. Kohta lapsi huutaa takaisin pyyhkimään, sillä vahingossa tuli kakkakin. Nouset, pyyhit, palaat, istut. Tässä vaiheesssa alkaa jo olemaan hermot niin kireällä, että tekisi mieli paiskata koko hemmetin leipä seinään kun sen syömisrauhan antaminen on niin perhanan vaikeeta.

 

  • Olet löytänyt mukavan käsityöohjeen ja alat neulomaan. Luot vaadittavat 294 silmukkaa pyöröpuikoille ja neulot ensimmäisen kerroksen ohjeen mukaan. Tarkistat, ettei työ ole lenkuroilla ja alat neulomaan toista kerrosta. Tarkistat taas ettei työ ole lenkuroilla ja neulot kolmannen ja neljännen kerroksen huomataksesi, että työ on lenkuralla. Työn "saumakohdassa" eli kerrosten vaihtumiskohdassa työ menee kieroon. Pura koko juttu ja aloita alusta. Toisella kerralla tarkistat työtä useammin, mutta sama tulos. Pura taas koko juttu. Kolmannella kerralla työ menee suoraan, mutta aloittaessani mallikertaa 6. kerroksella toteat, että työstä puuttuu paljon silmukoita. Laskuvirhe on päässyt tapahtumaan työtä aloittaessa. Laitat puikot syrjään vaikka ne tekisi mieli heittää parvekkeelta alas sepporätymäisen huudon saattelemana.

 

  • Viet kirpparille tavaraa todetaksesi, ettei siellä käykään paljon porukkaa tai sitten he eivät ole muuten vaan ostohaluisia. Kirpparituotteista pitäisi saada edes sen verran rahaa takaisin, että saisit tienattua vuokrapöydän hinnan pois, mutta tällä hetkellä näyttää siltä että olet joutunut maksamaan tyhjästä. Pöytää koristaa edelleen samat tuotteet, joten helpommalla olisi päässyt jos olisi vienyt tavarat suoraan Kierrätyskeskukseen ja antanut 30 euroa ensimmäiselle vastaan tulijalle muuten vaan.

 

  • Olet ollut painonpudotuskuurilla jo 5 viikkoa eikä runsaasta liikkumisesta ja terveellisestä ruokavaliosta huolimatta paino ole pudonnut kuin 2 kiloa. Edes mittanauhan mukaan ei ole tapahtunut edistymistä. Eipä siinä mitään. Tämän viikon punnitus kertoo kuitenkin, että viime viikkoiset 4 sairastamispäivää toivat takaisin kilon eli periaatteessa huomaat laihtuneesi 5 viikon aikana vain yhden vaivaisen kilon. Jee. Revi siitä sitten pontta laihdutuskuurin jatkamiseksi. Kylläpä motivoi.

Että voikin olla huono viikko.Vitutuskäyrä meni rikki liiallisen rasituksen vuoksi.